THREAD JERAWAT TAK HITAM

February 08, 2019

So this is the thread nak elakkan jerawat baru lepas picit tak jdi parut.

Mostly jerawat selepas dipicit akan merubah jadi warna merah seperti bengkak dalam tempoh 12-24hr pada awalannya dulu ( selalunya jerawat batu lah )

Selepas 48jam ia akan merubah jadi warna merah maroon yang lagi gelap.
Another 48hrs plak die akan  jadi brown dan another 48hrs more akan jdi warna parut gelap..

So selepas anda gatal tangan picit jerawat.. cuci kawasan tersebut dengan toner ataupun guna kapas yang ada alcohols antibiotics mcm kt klinik tu..

Then apply ubat gigi sikit je then sapu.. after that apply telur putih bercampur lemon.. telur putih berfungsi sebagai plaster untuk memastikan ubat gigi tdi keep maintain on skin dalam 30mins..

Selepas 30mins bilas dan apply once again.. fungsi lemon pula adalah bertujuan untuk acid lemon tdi memastikan bakteria jerawat tidak merebak dan lemon juga semua org tahu ke power an nya untuk basmi jerawat..
.
Perfect ideas to give a try at home guys ♥️

















You Might Also Like

1 comments

All-Abox

A complete care for you skin
Love your skin
Love your self